Wij halen het beste uit ieder kind!
Wij halen het beste uit ieder kind!
Volg ons op Twitter GMR
Volg ons op Twitter GMR

Scholen De Basis vrijdag 8/1 weer gewoon open

Vrijdag 8 januari zijn alle scholen van De Basis weer normaal open.
lees meer ...

Leerkracht Tjongerschool ontwikkelt ook methode voor meerbegaafde leerlingen van groep 3/4

Dat doen ze het liefst door zelf te ontdekken. Ze moeten op een praktische manier worden uitgedaagd. Ze willen experimenteren, onderzoeken en hebben behoefte aan handelend bezig zijn. Het materiaal dat voorhanden is niet toereikend. Er wordt geen of weinig aanspraak gedaan op eigen creatief handelen. Om hier een oplossing voor te geven, Greet Brouwer, groepsleerkracht groep 1/2 en Elizabeth Rodenburg, Specialist (hoog)begaafdheid en excellent talent van de Tjongerschool de Pienterkaarten ontwikkeld.
lees meer ...

Rabobank maakt promotie voor E-Lab De Basis

De Rabobank publiceerde een stuk over het E-Lab van Scholennetwerk De Basis in hun magazine.
lees meer ...

Fusieschool Commanderije /Letterbeam van start

De scholen zijn weer begonnen en ook de fusieschool Letterbeam/Commanderij begon aan een frisse start. De openbare basisschool is onderdeel van Scholennetwerk de Basis in Heerenveen en start dit jaar met een vernieuwend onderwijsconcept. Niet alleen de manier van lesgeven is nieuw, ook voor de leerlingen was alles net even anders dan een normale eerste schooldag.
lees meer ...

Duurzame samenwerking ICT-onderwijs Zuidoost Friesland

Op 23 juni werd door 4 schoolbesturen en Pabo van de NHL hogeschool het convenant getekend voor een duurzame samenwerking op het gebied van onderwijsvernieuwing en ICT in het Friese onderwijs.
lees meer ...

De Basis tekent voor kunst- en cultuureducatie

Het Primair Onderwijs in de gemeente Heerenveen e.o. en Ateliers majeur, centrum voor de kunsten, sluiten een convenant inzake de samenwerking tussen beide in het aanbod van kunst- en cultuureducatie in het primair onderwijs.
lees meer ...

Ouderbetrokkenheid fusie scholen De Basis

Met ingang van 1 augustus 2015 gaan obs De Commanderije en obs De Letterbeam samen verder als fusieschool. Op de plek waar nu de huidige Commaderije staat, wordt een nieuw gebouw geplaatst. De Commanderije/Letterbeam wordt tijdelijk in een ander gebouw gehuisvest. Ouders en team denken samen na over de invulling van nieuw onderwijs en het nieuwe gebouw.
lees meer ...

Alle scholen De Basis goed beoordeeld door Onderwijsinspectie

Alle scholen van Stichting Scholennetwerk De Basis Heerenveen kregen dit jaar een goede beoordeling van de Onderwijsinspectie. Meerdere scholen van De Basis hebben het afgelopen schooljaar bezoek gehad van de Inspectie met allemaal een positief resultaat.
lees meer ...