Wij halen het beste uit ieder kind!
Wij halen het beste uit ieder kind!
Volg ons op Twitter GMR
Volg ons op Twitter GMR

Dekker: nu wat doen voor toekomst kleine scholen

Kleine scholen kunnen open blijven, maar dan moeten ze wel samenwerken. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs gaat voorwaarden stellen aan de financiering.
lees meer ...

Cito-toets steeds minder belangrijk in Fryslân

De waarde die Friese basisscholen aan de Cito-toets hechten, wordt steeds kleiner. De Cito wordt bij veel scholen afgenomen omdat zij verplicht zijn om de leerlingen een onafhankelijk advies mee te geven voor een vervolgop-leiding. Enkele andere methodes dan de Cito-toets zijn hiervoor ook toegestaan.  
lees meer ...

Kinderen leren gemakkelijker op een tablet

Onderzoek heeft vastgesteld dat kinderen gemakkelijker leren met lesmethoden op een tablet. Binnen vijf jaar wordt verwacht dat alle scholen lesgeven met behulp van tablets.  
lees meer ...

Goed spelen is ook leren

De Leeuwarder Courant schreef een mooi artikel over de toekomst van het openbaar basisonderwijs in Heerenveen. Op scholen van De Basis staat plezier voorop. Met aantrekkelijke dagarrangementen is het voor kleuters vanaf 2,5 jaar leuk om kennis te maken met school. "Goed spelen is ook leren." Daarnaast loopt het scholennetwerk voorop in de ontwikkeling van multifunctionele gebouwen met voorzieningen als kinderopvang en sport, en in het geven van modern onderwijs. Bijvoorbeeld op de Compagnonschool in De Knipe, waar mooie successen geboekt worden met rekenen op iPads.
lees meer ...

Open dag basisonderwijs 2013

Op Woensdag 20 maart 2013 is er een Open Dag in het openbaar basisonderwijs.
lees meer ...