Wij halen het beste uit ieder kind!
Wij halen het beste uit ieder kind!
Volg ons op Twitter GMR
Volg ons op Twitter GMR

OBS Skoatterwiis ontvangt vignet Gezonde School

Op woensdag 24 mei hebben de kinderen en medewerkers van OBS Skoatterwiis samen met wethouder Broekhuizen het vignet Gezonde School onthuld. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Skoatterwiis heeft het vignet Gezonde School behaald op twee onderdelen; gezonde voeding en sport en bewegen. Zij mag de komende drie jaar het vignet voeren en laat daarmee zien dat zij de gezondheid van alle leerlingen belangrijk vindt.

Jolanda Luchies, directeur van OBS Skoatterwiis, is bijzonder trots op het behaalde success: “We hebben heel bewust twee thema’s gekozen die aansluiten bij de behoeften van onze leerlingen. Door heel bewust met voeding bezig te zijn en de leerlingen diverse mogelijkheden te bieden voor sport en beweging hopen we dat ze beter in hun vel komen te zitten. Dit bevordert het algemeen welzijn van de kinderen, maar uiteindelijk ook de schoolresultaten. Het is een onderdeel van de solide basis die wij kinderen mee willen geven voor hun verdere leven.”

Aansluitend op de feestelijke onthulling van het vignet werd het success in stijl gevierd met een sportdag. De ochtend wordt afgesloten met een gezonde lunch.

Meer informatie www.gezondeschool.nl


Gepubliceerd op: 24 mei 2017