Wij halen het beste uit ieder kind!
Wij halen het beste uit ieder kind!
Volg ons op Twitter GMR
Volg ons op Twitter GMR

Veel gestelde vragen

  1. Waarom moet ik kiezen voor een school van De Basis?
  2. Hoe kan ik een school vinden bij mij in de buurt?
  3. Hoe maak ik een afspraak om een school te bezoeken?
  4. Hoe meld ik mijn kind aan bij een school van De Basis?
  5. Hoe meld ik mijn kind aan voor de TSO?
  6. Wanneer zijn de schoolvakanties en vrije dagen?
  7. Waar vind ik de schoolgids?
  8. Hoe weet ik wat de beste keuze is voor de opleiding na de basisschool?
  9. Kan ik mijn kind naar een andere school binnen De Basis overplaatsen?
  10. Hoe dien ik een klacht in?

naar boven

1 - Waarom moet ik kiezen voor een school van De Basis?

Als u kiest voor een school van Scholennetwerk De Basis dan profiteert u van de voordelen die deze organisatie met zich mee brengt. De scholen hebben samen veel deskundigheid in huis en door samen projecten op te zetten, zoals bijvoorbeeld op het gebied van ICT, kunnen kleine en grote scholen dezelfde voorzieningen bieden. Ook de vervanging van leerkrachten wordt door het netwerk verzorgd en is goed geregeld. 
 


naar boven

2 - Hoe kan ik een school vinden bij mij in de buurt?

Op onze homepage vindt een blok 'Vind een school in de buurt'. Wanneer u doorklikt komt u op een kaartje met een overzicht van al onze scholen. U kunt ook uw postcode invullen en zoeken naar scholen bij u in de buurt.


naar boven

3 - Hoe maak ik een afspraak om een school te bezoeken?

Om een school te bezoeken, kunt u de school bellen en een afspraak maken. U wordt tijdens uw bezoek rondgeleid door een van de teamleden van de school. U kunt ook een e-mail sturen naar de school voor een afspraak. U vindt een overzicht van onze scholen hier: Vind een school bij u in de buurt.


naar boven

4 - Hoe meld ik mijn kind aan bij een school van De Basis?

Ouders bepalen zelf naar welke basisschool hun kind(eren) gaan. Om die keus te kunnen maken hebben ze vaak al een bezoekje gebracht aan een of meerdere basisscholen. Op het moment dat ouders een keus hebben gemaakt, kan het inschrijfformulier ingevuld worden. Dit formulier kunt u downloaden of opvragen bij de school waar u uw kind inschrijft. Klik hier voor meer informatie over het toelatingsbeleid van De Basis.

 


naar boven

5 - Hoe meld ik mijn kind aan voor de TSO?

Tussenschoolse opvang (TSO) is een belangrijke voorziening waar elke ouder en elk kind gebruik van moet kunnen maken. Het geeft de ouders in hun dagindeling de ruimte om langer te werken en de school en de leerkrachten rust. Kwalitatief goede tussenschoolse opvang draagt bij aan het welzijn van de kinderen, zodat zij fris en uitgerust aan het tweede deel van hun schooldag kunnen beginnen. Hoe u uw kind kunt aanmelden leest u hier: Aanmelden TSO.


naar boven

6 - Wanneer zijn de schoolvakanties en vrije dagen?

Vakanties en vrije dagen gelden voor alle scholen van De Basis en vindt u op deze pagina: Vakanties & vrije dagen

 


naar boven

7 - Waar vind ik de schoolgids?

De schoolgids kunt u downloaden via de website van één van de scholen van De Basis. U kunt ook een exemplaar rechtstreeks bij de school opvragen. Elke school heeft een schoolplan waarin onder andere de specifieke kwaliteiten en manier van onderwijs worden beschreven. U vindt het algemene gedeelte van de schoolgids onder downloads: Algemeen gedeelte schoolgids scholen De Basis.


naar boven

8 - Hoe weet ik wat de beste keuze is voor de opleiding na de basisschool?

Als uw kind in groep 8 zit, zijn er verschillende momenten waarop u nader kennis maakt met het Voortgezet Onderwijs. De scholen geven voorlichting, er zijn Open Dagen en doe dagen (voor de leerlingen). Verder is er natuurlijk veel informatie te vinden op de websites van de verschillende scholen van het Voortgezet Onderwijs in Heerenveen. Op de website van de gemeente vindt u een overzicht van het voortgezet onderwijs in Heerenveen. Klik hier voor het overzicht van de scholen.


naar boven

9 - Kan ik mijn kind naar een andere school binnen De Basis overplaatsen?

Ja, dat kan, meer info hierover vindt u in de gezamenlijke gemeenschappelijke gedragscode ten aanzien van aangifte/werving van leerlingen en van tussentijdse overplaatsingen van leerlingen. Hier vindt u meer informatie over overplaatsing en het toelatingsbeleid.


naar boven

10 - Hoe dien ik een klacht in?

Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met de uitkomst van een beslissing. Daar hebben we een klachtenprocedure voor. Hoe deze procedure in zijn werk gaat, kunt u lezen in de schoolgids van onze scholen. De schoolgids van uw school kunt u lezen en downloaden op de website van uw school. Wij raden u aan om voor het starten van een klachtenprocedure altijd in gesprek te gaan met de betreffende persoon, directeur, of ook medezeggenschapsraad. We proberen u zo goed mogelijk te woord te staan en oplossingen te bieden. Onze klachtenprocedure vint u hier: Klachtenprocedure De Basis.